Wednesday, February 16, 2011

Loomatopiste maja


Pidime ammu juba sinna minema, alles täna sai tehtud. Vaatamata sellele, et üleöö maha sadanud mitme sentimeetri paksune lumekiht on tublisti liiniliikluse tööd takistanud, käivad rongid korrapäraselt.

Ma ei arvanudki, et karvane läkiläki veel kasuks tuleb, aga eksisin.

Kuidagi õnnestus natural- history muusem leida, kus Laura meid juba ootas. Tema isa nimelt on ornitoloog ja asutuse asepresident vms, niiet priipääsmed olid olemas, sest punapea Laura on töötajatele nägupidi tuttav.

Käisime ringi, vaatasime topiseid, tegime suure morsaga pilti (minu nägu olu tol hetkel vist üsna sarnane selle elukaga).

Allkorrusel astusime ühte tuppa, kus laua peal vedeles lõvi keha. Mis siis ikka, näpud kibelesid seda katsuma kuni töötajad seljaga meie poole olid. Siis kui näppisin hetkeks suure terava küünega varvst, tundsin lihaseid naha all. See oli ehsta lõvi korjus, mis seal külili lebades ootas oma aega, et skalpelli abil musklitelt nahk eraldataks. Natuke vastik hakkas... Paari sammu kaugusel meist nüliti ka mingit lihastompu, nägin ainult, kuidas nahk eraldati kord liikuvalt ja tukselvalt kehalt...

Ja kahjuks ei saanud madu ka käes hoida, sest saalitüdrukul oli kiire :C Aga ma tuleks ekstra ainult sellepärast tagasi.

Eile muidu kokkasime Bjørgiga perele õhtusööki. Meie käte all valmisid spinati-ricotta-parmesaniseguga täidetud teokarbikujulised makaronid tomatikastmes.

Mäletan, kuidas ma Tallinnas neid neetud makarone 2 tundi otsisin. Stockmannist poolekilose paki leidnud, pidin nende eest välja käima 50 eeku. Siin sai õpetajatele (pereema töötab lasteaias) lisasoodustusi pakkuvast supermarketist samasugune karp ostetud 16 DKK eest (ca 32 krooni). Skoor, esimene asi, mis Taanis odavam on. Aga eks Stockmann koorib kundedelt oma hindadega seitse nahka maha ja irvitab südamerahuga edasi.

2 comments:

  1. Ma ei teadnud, et sulle meeldib seda tüüpi wildlife.

    ReplyDelete
  2. Snakes are cool, as long as not poisonous.

    The dead lion was just dead... I couldn't do anything about it :c

    ReplyDelete