Thursday, January 20, 2011

Taani Teeviit


Täna oli tore päev, mil sai kasulikke materjale hangitud ja tallad valusaks kõnnitud.

Plaanipäraselt saabusime Skandinaavia kongressimaja juurde (vms see nimi oligi) ja neli bussitäit õpilasti lasti valla, et oma tulevikuperspektiive paviljonist otsida. Need, kes käinud ja asja ise näinud, teavad, kuidas Teeviidal asjad orgunnitud on. Ikka boksid, kus ülikoolid ja muud asutused ennast tutvustavad ja värbavad noori enda poole. Come to our side, we got free brochures. No cookies.

Kõndisid ringi, silmad silte uurimas, kuni sattusin saatusliku stendi juurde. Nimelt animatsiooni erialaga ülikool, mille olemasolu kohta teadisn juba enne Taani tulekut.

Veetsin seal oma head 10 minta, pärides igasugu tühja-tähja järele, mitte nii tühja-tähja ja päris surmtõsise kohta. Sain isegi sisseastujate portfooliosid uurida, mis oli küll huvitav ajaviide, kuid tõsine ülevaade sellest, mis tasemele ma peaks jõudma. Ja seda kiiresti.

Ekstaas jõudis kohale alles siis, kui esitleja suust tulid need sõnad: lahtiste uste päevad. Bingo! Kas on olemas paremat moodust ära otsustada, kas sinna ülikooli pürgida või mitte, kui ise kohapeal ära käia? 10. veebruaril olen seal, punkt kell 15 nende uste taga nagu säramas nagu päike.

Nonii, päeva tipphetk on mainitud. Olles varustatud enam kui piisava ajavaruga enne klassiõdedega kokkusaamist, kõmpisin omapead rongijaama poole (kus asub ühtlasi ka kaubanduskeskus), et enda keha kohvivarusid täiendada ja hilpe vahtida.

Sara&Sara (ja mõlemad on 17 ka) näitasid mulle linna põhjalikumalt, mitte ainult turiste meelitav šoppamistänav ja sinna juurdekuuluvad kallid kohvikud. Jalutasime nt Ladina kvartalis ringi, mis pidavat olema kõige eliitsem. Butiikide järgi otsustades nii ongi. Enne kehakosutavat kohvikusse maha istumist käisime ka Arosest (kunstimuuseum) korra läbi, kus kolmandalt (?) korruselt alla vahtides nägin Poisi küürakil selga.

Õhtul tulid sõbrad Björgi poole ja maitsvat toitu oli oi-oi-oi kui palju.








Boonus. Päeva finaal oli kaunis.

1 comment:

  1. Mul on hea meel, et sa saad minna lahtiste päeva üritustele. Kas te olete küsinud Allani käest koolituse kohta? See pidi olema ka 10. veebruaril. Uuri esmaspäeval järgi. Ma mäletan seda kunstimuuseumi hoonet. Ta oli tõesti tore. Kuidas sinul rahadega lood on? Kui palju praktiliselt kulub? Järmnine rahaports on väiksem ja tuleb umbes 3. veebruaril. Kui sul aega on, tee rohkem pilte ja pane üles meie blogisse. Tahaks pilte koolist ja sinu perest(teiste omadest ka, muidugi). Ma lähen 26.01 esinema REKKI inimestele ja oleks tore näidata paar pilti oma esinemises teie toredast uuest eluetapist. Ole tubli!

    ReplyDelete